+1 (813) 327-5100

Услуги што ги нудиме

Нашата национална мрежа на заемодавачи има експертиза и капацитет за брзо финансирање на секаков тип на хотелски капитални проекти.  Ние организираме финансирање за:

house plans icon

Развој и изградба на нови хотели

Сакате да изградите нов прототип хотел од франшиза од темел? Можеме да организираме финансирање за тоа.

service icon

Рефинансирање на долгот

If your hotel mortgage loan is maturing or if you feel your interest rate is too high, then it is time to refinance. Additionally, many owners refinance their hotel(s) after several years of paying down debt to harvest their equity (and get their “cash out”) by increasing the loan-to-value ratio (amount of leverage) of the refinancing loan, so they can purchase or develop more hotels.

motel icon

Стекнување хотел

Сакате да го проширите стапалото на вашата компанија со купување на друг хотел кој има постоечки готовински тек, а потоа да го реновирате за конверзија на бренд? Ние можеме да ви помогнеме во ова со обезбедување или мост или постојано финансирање, врз основа на околностите.

service icon

Мост за финансирање

Организираме краткорочно финансирање (2-3 години) за набавки на хотели, градежни проекти и земање заеми за градежни работи. Мостните заеми им овозможуваат на инвеститорите можност да купат хотел, а потоа да го репозиционираат преку реновирање на PIP и/или пренамена на брендови со потенцијална промена во менаџментот пред стабилизација и станување финансиски атрактивни со цел да обезбедат трајно финансирање

service icon

Мезанин финансирање

Ние можеме да обезбедиме еден вид финансирање на подредени долгови што е достапен за да се пополни јазот помеѓу долгот и капиталот без да се откажеме од какви било сопственички камати. Финансиско преструктуирање-Знаеме како да добиеме финансирање на должник во сопственост (ДИП) за хотели што поминуваат низ стечај за реорганизација поглавје 11.

service icon

Забелешка Купување

Сакате да станете сопственик на хипотека на хотел и да ви плаќаат исплати на хипотека секој месец? Обезбедуваме финансирање за инвеститорите да купуваат заеми со невообичаени и нефункционални хотели, понекогаш со значителен попуст.

service icon

Мост за финансирање

Организираме краткорочно финансирање (2-3 години) за набавки на хотели, градежни проекти и земање заеми за градежни работи. Мостните заеми им овозможуваат на инвеститорите можност да купат хотел, а потоа да го репозиционираат преку реновирање на PIP и/или пренамена на брендови со потенцијална промена во менаџментот пред стабилизација и станување финансиски атрактивни со цел да обезбедат трајно финансирање

service icon

Мезанин финансирање

Ние можеме да обезбедиме еден вид финансирање на подредени долгови што е достапен за да се пополни јазот помеѓу долгот и капиталот без да се откажеме од какви било сопственички камати. Финансиско преструктуирање-Знаеме како да добиеме финансирање на должник во сопственост (ДИП) за хотели што поминуваат низ стечај за реорганизација поглавје 11.

keys icon

Стекнување хотел

Сакате да го проширите стапалото на вашата компанија со купување на друг хотел кој има постоечки готовински тек, а потоа да го реновирате за конверзија на бренд? Ние можеме да ви помогнеме во ова со обезбедување или мост или постојано финансирање, врз основа на околностите.

worker icon

Управување со градежни проекти и услуги за застапување

Сакате да станете сопственик на хипотека на хотел и да ви плаќаат исплати на хипотека секој месец? Обезбедуваме финансирање за инвеститорите да купуваат заеми со невообичаени и нефункционални хотели, понекогаш со значителен попуст.

house plans icon

Ова е насловот

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit Tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

service icon

Рефинансирање на еден хотел или портфолио на хотели со долгорочно трајно финансирање

Ако вашата хипотека созрева, тогаш е време за рефинансирање. Дополнително, многу сопственици ги рефинансираат своите хотели (а) по неколку години отплата на долг за да си го соберат својот капитал (и да добијат „готовина“) со зголемување на односот заем-вредност на заемот за рефинансирање, за да можат да купат или развијат повеќе хотели. Можеме да го организираме ова за вас.

Како работиме

Ние во Spirides Hospitality Finance Company имаме блиски односи со десетици заемодавачи на туристичката индустрија кои нудат асортиман на програми за финансирање по многу конкурентни цени. Условите што ги цитираат нашите заемодавачи се одредуваат од многу фактори. Ние сме во состојба да ги добиеме за нашите клиенти најдобрите услови за финансирање достапни денес, предмет на овие фактори, кои вклучуваат заемопримач, локација, знаме на франшиза и карактеристики на имотот и финансиски проекции за да наведеме само неколку.

Знаеме дека секој договор е единствен. Со секоја можност за трансакција што се среќава со нашето биро, ние во Spirides Hospitality Finance Company одвојуваме време и вложуваме напор да ги разбереме уникатните потреби и цели на секој клиент и да истражуваме, анализираме и разбираме секој хотел за да обезбедиме дека ќе се создаде структура на капитал што е соодветно сервисиран и е во согласност со стратешките цели и задачи на клиентот.

Ние ги разгледуваме сите барања на нашите клиенти за финансирање, а потоа идентификуваме кои извори на капитал најверојатно ќе го финансираат нивниот предлог проект и ќе разговараме со секој од нив за да добиеме најниски стапки и надоместоци и најповолни услови за нашите клиенти. Ние остануваме вклучени во секој чекор од процесот с until додека трансакцијата не биде успешно затворена и средствата се исплатени. Ние правиме се што е во наша моќ да го олесниме и забрзаме процесот на затворање со новиот извор или извори на капитал на секој клиент.  

Ние не наплатуваме однапред такси и ниедна такса не е должна и плаќа на нашата компанија, освен ако финансирањето што го организираме не биде прифатено од нашиот клиент и трансакцијата е успешно затворена. Многупати заемодавачите ќе ја платат нашата такса за нашите клиенти да не мора.

Кои се некои значајни придобивки од заемите што ги организираме?

• Способност да го рефинансирате вашиот постоечки долг, па дури и да финансирате експанзија (преку стекнување или градежен проект) во една трансакција  

• Ако некогаш одлучите да го продадете вашиот хотел, купувачот многупати може да ја претпостави вашата хипотека

• Повеќето трошоци за затворање и надоместоците и трошоците за заемот може да се финансираат во заемот

• Финансирање до 90% заем во вредност (LTV) (придонес на сопственикот на 10% во капитал)

• Целосно амортизирачки заем во текот на целиот рок на заемот во многу случаи

• Краткорочно долго (до 2-3 години)

• Долгорочен заем (од 5 до 30 години)

• Фиксна или променлива каматна стапка   

Други услуги што ги нудиме

Управување со проекти за изградба на хотели и услуги за застапување на сопственици

Проектите за изградба на хотели се многу комплицирани. Пречекорување на трошоците, буџетски грешки, недостатоци во дизајнот, одложување на распоредот, промена на нарачки и погрешна комуникација со изведувачот може да го претворат вашиот сон за развој на хотелот во кошмар. За да спречиме овие работи да ви се случат, ние ја знаеме најпочитуваната компанија за управување со проекти за изградба на хотели и компанија за застапување на сопственици во бизнисот и со задоволство ќе направиме вовед. Само прашај.

Услуги за управување со хотели

Дозволете професионалците да работат со вашиот хотел за вас и да се справат со понекогаш стресните детали и грижи додека одите и уживате во вашиот живот. Ги знаеме најпочитуваните и искусни компании за управување со хотели во бизнисот и со задоволство ќе направиме вовед. Само прашај.

Посетете го нашиот Контактирајте не страница сега за да закажете бесплатна телефонска консултација за кој било проект за финансирање хотели што го разгледувате.

*Сите апликации за финансирање зависат од успешното преземање на изворот на капиталот, кој меѓу другото го испитува квалитетот на кредитот, финансиската сила и индустриското искуство на заемопримачот и сите гаранти на заемот, како и финансиските, оперативните, и пазарна изводливост на предвидениот проект.