+1 (813) 327-5100

About Spirides Hotel Finance

We’ve walked a thousand miles in your shoes.

Harry G Spirides

Company Founder and President Harry G. Spirides is a former owner and operator of a 205-room, full-service, beachfront resort hotel for over 20 years.  The story of his family’s contribution to the United States hospitality industry is a remarkable one.  Not only have they owned, operated, developed, and advised hotels and restaurants for over 100 years–since the 1920s, but they also played a vital role in launching the hospitality industry careers of two of the industry’s biggest titans Cecil B. Day, founder of Days Inns and Dave Thomas, founder of Wendy’s Hamburger Restaurant chain.  The Spirides family chronology is outlined below.      

Harry Spirides rose up through the ranks of his family’s hotel company from restaurant dishwasher to general manager to chief executive officer.  He is a third-generation hotelier and has over 30 years of experience working in full-service hotels.  During his 20 year tenure holding the position of hotel owner and chief executive officer Harry Spirides employed thousands of people and led his company through all phases of a hotel company’s lifecycle and successfully navigated through many financial, legal, economic, public relations, and operations significant events.  Mr. Spirides has served for decades as a member of boards of directors of organizations focused on tourism destination marketing, municipal convention center operations, and economic development.  He has also served on state and local government authorities and committees.  He is a published author of hotel history.

Во многу прилики во текот на неговите 20 години како сопственик на хотел и оператор Хари Спиридес успешно доби капитал колку што е потребно за да се рефинансира хипотекарниот долг на неговата компанија, како и да се финансираат нови градежни работи, превземања, реновирања и операции. Тој интимно знае колку финансиите се крвотокот на секој хотел и сигурно може да се поврзе со секоја финансиска ситуација во која сопственикот на хотелот може да се најде себеси. 

Хари Спиридес го продаде својот хотел во 2014 година на жив хотелски пазар на недвижности. Денес, г -дин Спиридес е сопственик и управува со компанијата „Spirides Hospitality Finance Company“, каде што смета дека е многу наградно да им се помогне на сопствениците на хотели со нивните финансиски потреби, откако „поминале илјада километри во нивните чевли“. Тој обезбедува финансирање под најдобри можни услови за сопствениците на хотели лоцирани низ Соединетите држави со користење на неговите длабоки, докажани и добро воспоставени врски на пазарите на капитал и воопшто туристичката индустрија. 

Г -дин Спиридес има диплома Магистер по деловна администрација на Универзитетот Мерсер и диплома за наука во угостителска администрација од Државниот универзитет во Флорида. Исто така, тој е награден со Напредно сертифицирање за инвестиции во недвижности и хотели од Факултетот за администрација на хотели на Универзитетот Корнел. Хари Спиридес е воен ветеран и поранешен офицер. Тој служеше 3 години активна должност и 8 години резервна должност како федерален службеник за спроведување на законот во американската крајбрежна стража. Тој доби почесно отпуштање од воената служба во 2008 година. Финансиската компанија „Spirides Hospitality Finance“ беше потврдена во 2017 година како мал бизнис во сопственост на ветерани од страна на Министерството за ветерани на САД. 

To read about recent financing transactions that we have successfully arranged please visit our social media channels.  

Семејна историја на служба за гостопримство на Спиридес 

Во 1910 година, Georgeорџ Леонидас Спиридес имигрирал во Соединетите држави од Спарта, Грција. Тој ги помина следните 5 години работејќи во Newујорк како машина за миење садови, готвач и доставувач на цвеќиња.

Во 1915 година, L.орџ Л. Спиридес се пресели во Ендикот, Newујорк, за да работи кај својот прв братучед Jamesејмс Стрејтс, сопственик на шоуто „Стрејтс“, кое стана најголемото патувачко карневалско шоу во нацијата. Во тоа време, шоуто патуваше со 50 железнички вагони со двојна должина и вработуваше 900 луѓе. Georgeорџ Спиридес управуваше со објектот за јадење во Стрејтс, познат како „Готвач“. Помеѓу емисиите, Georgeорџ Спиридес патуваше на други карневали и специјални настани каде што управуваше со свој сладолед и продажни места за концесија за замрзнати кремчиња.

Во 1940 година, L.орџ Л. Спиридес и неговата сопруга Фиренца се преселиле во Савана, Georgiaорџија, каде што поседувале и управувале со претпријатија за услуги за храна и сместувачки капацитети во следните 40 години.  

In 1942, This company’s Founder and President Harry G. Spirides’ uncle Bill Regas in Knoxville, Tennessee, hired and began mentoring at the Regas Restaurant a young, ambitious teenager by the name of Dave Thomas who later founded the Wendy’s Hamburger Restaurant chain.  Bill and Dave’s close friendship lasted for the rest of Dave’s life.

In the mid 1950s, George L. Spirides’ nephew George H. Spirides immigrated from Sparta, Greece to Savannah, Georgia and thoroughly learned the hotel business while working for his uncle over the next several years.

Во средината на 1960-тите, Georgeорџ Х. Спиридес го купи последниот преостанат дел од легендарниот стар хотел на плажа во близина на Савана, Georgiaорџија, и во текот на следните 30 години тој управуваше и го прошири тој хотел и го трансформираше во модерна 205-соба, полна сервис хотел на плажа одморалиште кој секоја година беше домаќин на повеќе од 100.000 гости.

In 1966, George H. Spirides married his wife Frances who is originally from Knoxville, Tennessee and a member of the prominent Regas family of restaurant owners and operators.  Bill Regas (mentioned above) hosted U.S. Presidents, celebrities, and hundreds of thousands of other visitors at the famous Regas Restaurant and was President of the National Restaurant Association in 1980-81.  Working closely with her husband, Frances ultimately worked for 43 years overseeing front desk, housekeeping, and accounting operations in the Spirides family hotel business. She retired in 2009.   

In 1969, George H. Spirides mentored and assisted his good friend Cecil B. Day to enter the hotel business by designing and opening the world’s first Day’s Inn near Savannah, Georgia.  George H. Spirides subsequently became the first manager of the world’s first Day’s Inn.  George H. Spirides is mentioned on pages 69 and 111 of the book titled Day by Day which was authored by Cecil Day, Jr., Cecil Day’s son. That book was endorsed by four U.S. Presidents–Ronald Reagan, Jimmy Carter, Gerald Ford, and Richard Nixon.  In that book Cecil Day, Jr. refers to George H. Spirides as “an established motel wizard.” 

In the 1980s, George H. Spirides’ son Harry G. Spirides, the Founder & President of Spirides Hospitality Finance Company, began working in the full-service hotel industry at a young age.  Harry learned all aspects of the full-service hotel business while working for his father.  Over the next 30 years he rose up through the ranks of his family’s hotel company working in every position from Restaurant Dishwasher and Busboy to Front Desk Clerk to General Manager to Chief Executive Officer.

In 2014, the Spirides family sold their Savannah, Georgia area hotel and restaurant company in a vibrant hotel real estate market.

In 2015, Harry G. Spirides founded Spirides Hospitality Finance Company in Tampa, Florida where today he finds it very rewarding to assist hotel owners with their financing needs, having “walked a thousand miles in their shoes.”

CELEBRATING 100 YEARS SERVING HOSPITALITY! The Spirides family has owned, operated, developed, and advised hotels and restaurants continuously since the 1920s.  Financing hotels is now our main business specialty and focus.

Посетете го нашиот Контактирајте не страница сега за да закажете бесплатна телефонска консултација за кој било проект за финансирање хотели што го разгледувате.